E-Sprawozdania Finansowe wg MSSF od 01.01.2020 – raporty XBRL

Szkolenia , kursy, księgowość, rachunkowość, podatki

E-Sprawozdania Finansowe wg MSSF od 01.01.2020 – raporty XBRL

21 10 2019 - Warszawa

Kategoria: ,
Prowadzący

Magdalena Maksymiuk – Biegły Rewident, ACCA Affiliate. Doświadczenie w obszarze finansów, rachunkowości i podatków zdobywała pracując w międzynarodowych korporacjach z różnych branż. Była odpowiedzialna za nadzorowanie działów księgowości, politykę podatkową, działanie systemu kontroli wewnętrznej, stanowiła wsparcie merytoryczne w projektach z zakresu rozwoju systemów IT oraz zarządzania w przedsiębiorstwach. Realizuje badania jednostkowych oraz skonsolidowanych sprawozdań finansowych, w tym spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych. Doskonale zna problemy praktyczne codziennej pracy działów finansowo-księgowych w firmach o zróżnicowanym profilu a także specyfikę pracy biur rachunkowych i centrów usług wspólnych. Znajomość programów księgowych z grupy Symfonia, zaawansowane systemy ERP np. JD Edwards, systemy raportowania np. Cognos.

Cel szkolenia

Szkolenie skierowane jest dla spółek notowanych na giełdzie (emitentów). Raporty roczne za okresy rozpoczynające się od 1 stycznia 2020 roku sporządzane przez emitentów, których papiery wartościowe zostały dopuszczone do obrotu na rynkach regulowanych na terytorium Unii Europejskiej, muszą zostać sporządzone w jednolitym europejskim formacie raportowania (ESEF).

1. Kogo dotyczy sporządzenie sprawozdania finansowego w strukturze XHTML/XBRL.

2. Wyjaśnienie trudnych pojęć: format XHTML, XBRL / Inline XBRL, taksonomia ESEF, tagowanie.

3. Zastosowanie języka XBRL.

4. Zaprojektowanie procesu wdrożenia i kontroli.

5. Współpraca z biegłym rewidentem.

6. Case study na realnych przykładach.

Koszt uczestnictwa jednej osoby: 790 zł + 23% VAT

Prosimy o dokonanie płatności po otrzymaniu pisemnego potwierdzenia, podając w tytule przelewu kod szkolenia.

Cena obejmuje: uczestnictwo w zajęciach, materiały szkoleniowe, przerwy kawowe, lunch, certyfikat.

Godziny zajęć: 10:00 – 16:00

Miejsce zajęć: centrum w/w miast

Informacje:
tel. (022) 208 28 28, fax (022) 211 20 90